Erkki Saikkonen

Erkki Saikkonen

Med rötter i Karelen och Tavastland (Karjala / Häme) föddes jag i Tampere, Finland, i början av 1960-talet. Därefter uppvuxen och boende i Smålands/Östergötlands gränstrakter i Sverige.

Fotograferingen har funnits med hela livet sedan födseln och det egna fotograferandet tog fart i slutet av 1970-talet med en Konica TC som första systemkamera. Idag är det digitalt i första hand, men lite analogt emellanåt med Rolleiflex/Hasselblad/Holga/Polaroidkameran.

Transformatortornen har funnits i närheten ända sedan slutet av 1960-talet, då det fanns ett alldeles bakom huset vid Sommens Mössfabrik och sedan 1990 har ett av de arkitektoniskt mer intressanta passerats dagligen i utkanten av Rimforsa. Men att fotografera dom är relativt nytt, alla bilder här är från 2011 och nyare.

Jag vill här också passa på att tacka några för de tips jag fått för att hitta en del av dessa transformatortorn och få information kring dom och även för fotografisk inspiration …Tack Sievert S, Per F, Albin L, Niklas S, Jonas L, Jan J, Claes J, Anna S, Peter N, Ove R, Katja T, Lasse S, Christer E, Christer T, Mats A, Nilla W, Magnus U, Magnus W, Joakim L, Lars-T J, Anna H, Magnus J, Tytti V, Maija S, Timo ja Riitta, Torbjörn K, Bosse H, Karl-Erik J, Klas J, John E, Magnus L, Peter F, Jan T, Peter F, Solveig F mfl.

Niklas Storm Photography

Ett speciellt stort tack till Niklas Storm för layout och en massa pill bakom skalet. Vi valde Divi från Elegant Themes som tema för sajten.

Tack även till Nilla för logotyp och icon

Pin It on Pinterest

Share This